Riktig materiale for ethvert miljø

Materialet som brukes i de fleste av våre produkter er varmgalvanisert stålplater med forskjellige tykkelser, belegg og farger. Materialet gis forskjellige egenskaper avhengig av hvor den skal brukes.

Mykere kvalitet anbefales når platen som skal behandles på f.eks båndtekkning. For produksjon av for eksempel mønekam og vindskier bør imidlertid holde en hardere kvalitet . I de fleste miljøer fungerer varmgalvanisert stålplate utmerket . Ligger derimomt eiendomen i et miljø med saltvann og fuktig luft er en lakkert aluminiumsplate et bedre valg.

Ved å behandle basematerialet lagvis med forskjellige legeringer oppnås en ytelse som kan håndtere alle tenkelige miljømessige påkjenninger og kvaliteter.

Stålplate

De aller fleste platene i fra ArcelorMittal Prosjekt har en kjerne av høykvalitets stålplater. Stålets kvalit og tykkelse velges utifra ønskede egenskaper.

Uppbyggnad takplåt

Oppbyggning av stålplater

Nærmest kjernen legges et moderne korrosjonbeskyttende lag som består av en mix av bla. zink, aluminuim och magnesium.

Korrosjonsbeskyttelsen følges av ett passiveringssjikt, ett primersjikt og ytterst ett toppsjikt i noen av våre egenutviklede belegg. Typen belegg avgjør platens utseende men også motstandsdyktigheten i mot riper og slitasje.

Oppbyggingen av platens bakside har en lignende struktur med korrusjonsbeskyttelse, primer og en tynnere baksidelakk..

AMM og AMS

AMM og AMS gir navn til en ny genereasjon plan og båndtekkingsplater som er utviklet og produsert av ArcelorMittal.

Matrerialet har et tykkere toppsjikt en øvrige belegg og garanterer økt slitestyrke og bedre mor standskraft i mot dagens værpåkjenninger.

På alle AMM og AMS produkter gies det 20 års garanti.

Aluminium

Aluminium er et utmerket alternativ i miljøer med saltvann og fuktig luft. Aluminiums taket har en struktur som minner om stålplater.

Uppbyggnad aluminium


Oppbyggning av aluminium

forskjellen ligger i sjiktet nærmest kjernen der aluminium ikke krever samme korrusjonsbeskytelse.

AM Galant takprofil