pir-skummade paneler

Sandwichpaneler isolert med PIR skum.

PIR-Polyisocyanurat-er et unikt materiale der isolasjon tykkelsen kan bli redusert til nesten halvparten sammenlignet eksempelvis mineral ull og EPS.

Optimal energieffektivitet

Panelets U-verdien beregnes i henhold til EN 14509. Beregningen skal være basert på Up-verdi fordi U-verdien er beregnet inkludert tillegg av skjøter og ikminst 3 måneder gammel PIR skum. 

For isolerte bygninger skal Up-verdien måles 10°c. For frysrom skal Up-verdien måles 0°c, noe som gir et litt bedre isolsjons verdi.

Brannegenskaper

Sandwich paneler med kjernen av PIR er normalt klassifisert som B-s1, d0 eller B-s2, d0, hvor klasse s angir røyk i tilfelle brann. 

  • Klasse s1: Lav røyk produksjon. 
  • Klasse s2: Moderat røyk produksjon
  • Klasse s3: Ingen krav til røyk produksjon

PIR-materialet har gjennomgått omfattende endringer. Brann fører i dag isolasjonen beskytte de forkullede og det forkullede laget beskytter resten av kjernen. PIR isolasjon må ikke forveksles med utvidet polystyren (EPS), som har svært dårlig brannmotstand. 

PIR panelene kan leveres brann-vurdert opp EI30 for veggpaneler og REI 30 (no 13 501-2) for takpaneler.

FM-godkjenning

ONDATHERM 2000-2003 paneler kan, for yttervegger, innvendige vegger og innvendigetak leveres med sertifisering som har FM godkjenninger (divisjon av FM globale) i henhold til standard 4881, inkludert brann, vind og regntester. Disse testene gir svært pålitelige resultater og er strengere enn kravene til de nasjonale og europeiske standardene.